Wat is nu financiële planning voor de ondernemer?

shutterstock 431848435 1

Wij houden van complexe financieringsaanvragen. Waar de gemiddelde hypotheekadviseur bij complexe aanvragen denkt in beperkingen, worden wij juist enthousiast en zoeken naar de kansen.

Is het voor een ondernemer met een hoge rekening courant per saldo onmogelijk om een financiering rond te krijgen?

Onlangs kregen wij via een accountantskantoor de vraag om te zoeken naar een financieringsoplossing voor één van hun klanten:

Meneer en mevrouw zijn begin 50. Zij hadden de afgelopen jaren 3 uitwonende studerende kinderen. De duurste jaren zaten erop. Het doel om de kinderen zonder studieschuld en met een goede opleiding de wereld in te sturen, was verwezenlijkt. Dit had echter geleid tot een flinke rekening courant bij de BV van mevrouw en een negatief eigen vermogen in de VOF van meneer. Wel altijd een prima inkomen genoten.
De woning is te groot geworden want de kinderen hebben inmiddels allemaal een baan en wonen niet meer thuis. Het was tijd om hun financiële situatie te herijken. De uiteindelijke wens was van de klant was om de financiële druk te verlagen.

Deze wens hebben wij in nauw overleg met de klant gerealiseerd door het financieren van een goedkopere woning en door herstructurering van het vermogen (bezittingen en schulden) in de BV en VOF van relatie.

Het gevolg?

Een goedgekeurde financieringsaanvraag en zeer blije klanten. Zonder rekening courant,  een positief ondernemingsvermogen in de VOF plus aanzienlijk lagere lasten.

Dit is de reden dat wij onszelf geen hypotheekadviseur noemen maar financieel planner.
Wij kijken niet alleen naar alleen de financieringsbehoefte. Wij kijken altijd naar de volledige financiële situatie (adviesgebieden: inkomen, wonen en vermogen). Want een euro kan maar 1 keer uitgegeven worden. Wat het beste advies is? Dat hangt af van de persoonlijke doelen en wensen van onze klanten.
Deze manier van adviseren noemen wij de FRIJ-methode! Wij zijn pas tevreden als onze klant financiële FRIJ-heid ervaart!

Nieuwsgierig wat deze FRIJ-methode voor jou als ondernemer kan betekenen? Laten we dan samen eens een kop koffie drinken.
#financiëleplanning #hypotheekvoordeondernemer #financiëlevrijheid #DGA # MKB

Deel via: